"Fagligt har jeg udviklet mig meget. Inden jeg startede, var jeg lidt bekymret for, hvad de forventede af mig. ”Kan man overhovedet noget, når man bare har gået på gymnasiet?,” tænkte jeg. Men det gik hurtigt over."

Emil Villum Nygaard:
Mit første år som revisortrainee i inforevision

Alder: 21 år
Uddannelse:
HHX på Knord i Lyngby 

Hvordan har du oplevet overgangen fra gymnasieliv til arbejdsliv?

“Det hele er gået meget stærkt, synes jeg. Efter studentereksamen fra HHX havde jeg et sabbatår, hvor jeg bl.a. rejste og arbejdede, og det var godt for mig både personligt og fagligt. Jeg fik øjnene op for mine muligheder, og hvad jeg kunne lide og ikke lide. Fx fandt jeg ud af, at jeg ikke har lyst til at gå i skole på fuld tid. Jeg vil gerne kombinere uddannelse med arbejde, og det kan jeg her i inforevision.

Siden 3.g. har jeg vidst, at jeg ville være revisor, og jeg søgte flere steder, men det var her, jeg helst ville være. Fra jeg blev ansat, til jeg skulle starte her, gik der 10 måneder, og det var egentlig meget rart og betryggende at vide, hvad jeg skulle, når mit sabbatår var forbi.

I ugen før første arbejdsdag var vi inviteret herud for at møde min egen årgang og årgangen over os. De fortalte, hvordan det var at være trainee, og bagefter var vi ude og spise. Det var rigtigt rart og gjorde, at jeg ikke var så nervøs. Man fik lige en platform at møde hinanden på inden den første rigtige arbejdsdag.”

Kan du finde balancen mellem arbejde og fritid?

“Det første halve år som trainee har man kun 34 arbejdstimer om ugen her i inforevision, så man lige kan vænne sig til det. Derfor har der været mere run på her i det andet halvår, hvor vi er oppe på en fuld arbejdsuge på 40 timer. I status-tiden arbejder vi mere, og der ligger også eksaminer lige rundt om hjørnet, så de fleste weekender går med skolearbejde. Det kan være svært at nå det hele, men man skal huske, at det kun er i perioder, der er så travlt.”

Når du ser tilbage på det første år, hvad har så gjort størst indtryk på dig?

“Personligt har det allerbedste været sammenholdet på årgangen, og at vi fungerer så godt sammen. Det er rart at være en del af en flok, så man ikke er den eneste nye. Både på og mellem årgangene ser vi hinanden forholdsvist tit, også uden for arbejdstid. I lørdags var vi fx på Bakken, og i weekenden skal nogle af os ud og spille paintball. Alle er åbne og gode til at arrangere sociale ting. Vi er ikke kun kollegaer. Vi er også venner, og det er en utrolig positiv ting ved at arbejde i inforevision.

Fagligt har jeg udviklet mig meget. Inden jeg startede, var jeg lidt bekymret for, hvad de forventede af mig. ”Kan man overhovedet noget, når man bare har gået på gymnasiet?,” tænkte jeg. Men det gik hurtigt over. Jeg har en trainee-ansvarlig, der hjælper, og man får at vide, at man bare skal spørge, så det gør jeg. Og som dagene går, begynder man stille og roligt at forstå flere og flere ting.”

Har du nogle erfaringer, du vil give videre til kommende trainees?

“Man skal ikke være bange for, om man kan finde ud af det. Mange tror, det vigtigste ved at være revisor er, at man kan lægge tal sammen, men det handler jo om meget andet end tal. Du skal selvfølgelig kunne noget matematik, men virksomhedsøkonomi og afsætning og generel interesse for erhverv betyder lige så meget.

Jeg tror, det vigtigste er, at man viser åbenhed for at lære, lytte og hjælpe. Og så skal man være engageret og nysgerrig efter at lære, for ellers kommer du hurtigt bagud. Så betyder det mindre, om man fagligt ligger lidt forskelligt fra de andre trainees i begyndelsen – det udligner sig med tiden.”

Følg os på facebook
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts.

Error: The 'manage_pages' permission must be granted before impersonating a user's page.
Type: OAuthException
Code: 190
Click here to Troubleshoot.
+45 39 53 50 00

info@inforevision.dk

inforevision

Buddingevej 312
2860 Søborg

CVR-nr. 19263096

Genveje