Covid-19 Rådgivning om kompensationsordninger

Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


It-systemerne er ikke klar, så de nye regler for ejendomsværdiskat, ejendomsskat m.v. er udskudt. ...
24. oktober 2019

Boligskatter udskydes til år 2024 

It-systemerne er ikke klar, så de nye regler for ejendomsværdiskat, ejendomsskat m.v. er udskudt. De nye ejendomsvurderinger forventes dog udsendt som planlagt fra efteråret 2020.
 
I en pressemeddelelse har skatteminister Morten Bødskov (A) oplyst, at der fortsat udestår et betydeligt arbejde, før de nye ejendomsvurderinger kan danne grundlag for opkrævning af ejendomsskatter og implementering af nye boligskatteregler. Derfor har ministeren udskudt implementeringen af de nye boligskatteregler til år 2024.

Udskydelsen skal sikre den nødvendig tid til at udvikle de it-systemer, som skal håndtere boligskatterne. Det betyder også, at boligejerne – som forudsat i boligskatteforliget – får god tid til at sætte sig ind i de nye ejendomsvurderinger, før boligskattereglerne træder i kraft.

Vejledende ejendomsvurderinger til 80.000 boligejere

Arbejdet med at udsende vejledende ejendomsvurderinger følger dog planen. Det betyder, at op imod 80.000 boligejere i slutningen af oktober 2019 vil blive tilbudt at få en vejledende vurdering.

Alle boligejerne kan stadig forvente, at de fra andet halvår af 2020 vil begynde at modtage de første juridisk bindende ejendomsvurderinger.

Penge sendes retur med renter

Skatteministeriet oplyser, at boligejere, der har betalt skat af en for høj vurdering i perioden 2011-2020, automatisk får pengene tilbage med renter. Tilbagebetalingen vil ske samtidig med, at boligejerne modtager deres nye vurdering.

Ministeriet skønner, at cirka 800.000 boligejere skal have omkring 14 mia. kr. tilbage. Det svarer til ca. 18.000 pr. boligejer, der er berørt.

Yderligere information

Hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning om boligskatter, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling.

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
Direkte: +45 39 53 50 38
FSA@inforevision.dk