Covid-19 Rådgivning om kompensationsordninger

Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Uafklarede handelsaftaler skaber vanskelige vilkår for bl.a. danske virksomheder. Anbefalingen er ...
19. marts 2020

Forbered virksomheden på Brexit

Vi ved endnu ikke, hvilke aftaler der kommer til at gælde for EU-handel med Storbritannien, når overgangsperioden slutter 1. januar 2021. Det skaber vanskelige vilkår for bl.a. danske virksomheder. Anbefalingen er at gå ud fra, at Storbritannien ikke opnår en særaftale – det såkaldte ’klippekantscenarie’.

Storbritannien har forladt EU pr. 31. januar 2020 med en udtrædelsesaftale, der bl.a. indebærer en overgangsperiode. Den betyder, at alle EUs regler fortsat gælder for britiske borgere og virksomheder, og at forhold og rettigheder i øvrigt er uændrede i perioden.

Som udgangspunkt løber overgangsperioden til udgangen af 2020, og i den tid vil EU og Storbritannien forhandle om, hvordan det fremtidige forhold skal se ud.

Handel med Storbritannien fra 1. januar 2021

Det er vanskeligt at basere sin virksomheds handel med Storbritannien på aftaler og vilkår, der måske/måske ikke vil afvige fra de nuværende, når overgangsperioden ophører.

Derfor anbefaler vi, at du og din virksomhed planlægger efter, at Storbritannien ikke får særaftaler med EU, og at udtrædelsen af EU får fuld effekt. Det kaldes også ’klippekantscenariet’.

Det vil sige, at hvis din virksomhed skal handle med Storbritannien fra den 1. januar 2021, skal I følge de generelle regler for handel med lande uden for EU (tredjelande), medmindre EU og Storbritannien indgår andre aftaler inden da.

Det kan få stor betydning for told-, skatte-, afgifts- og momsforholdene, og derfor er det vigtigt at forberede sin virksomhed grundigt på den nye situation inden 1. januar 2021.

Nyttige links og viden om Brexit

Udenrigsministeriet har lanceret en temaside med en masse relevante oplysninger om Brexit – herunder om told og skat. Find temaasiderne om Brexit her.

På virk.dk kan du finde en tjekliste til at blive klar til Brexit. Baseret på dine svar får du en oversigt over opmærksomhedspunkter, som kræver yderligere forberedelse og handling fra din virksomheds side. Se tjeklisten her.

Mere information

Har du spørgsmål, eller ønsker du råd og vejledning om skat, moms og afgifter, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. 

Moms- og afgiftskonsulent
Michael Sølund
T: 39 53 50 05
mic@inforevision.dk