Covid-19 Rådgivning om kompensationsordninger

Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Vær på vagt med skat, moms og afgifter på hestecampere. Det er vanskeligt at håndtere og kan ...
28. august 2018

Hestecampere: Pas på registreringsafgiften

Ejeren af en hestecamper måtte efterbetale 200.000 kroner i registreringsafgift, fordi køretøjet ikke kunne kategoriseres som en varebil.

De sidste 5-10 år er der kommet flere og flere hestecampere på de danske veje. Camperen er en kombination af en hestetransport og en autocamper. Nogle er små og har blot indbygget et par køjesenge. Andre er mere luksusprægede og er reelt sammenbyggede hestetrailere og campingbiler.

Håndteringen af skat, moms og afgifter på sådanne køretøjer kan være vanskelig, og der er grund til at være på vagt, for det kan blive et dyrt bekendtskab. Det viser en sag fra Landsskatteretten.

SKAT efteropkrævede registreringsafgift

I foråret 2018 gav Landsskatteretten SKAT medhold i, at SKAT var berettiget til at efteropkræve registreringsafgift, da hestecamperen ikke kunne betragtes som en varebil, men i stedet skulle kategoriseres som en autocamper, der er pålagt en højere registreringsafgift.

Selvom registreringsafgiften på autocampere er lempeligere end på personbiler betød afgørelsen, at ejeren af hestecamperen skulle efterbetale ca. 200.000 kroner.

Stor variation gør håndteringen vanskelig

Der er fortsat lang vej til en afklaring af, hvordan man skal håndtere skat, moms og afgifter på disse køretøjer, fordi de varierer meget i type, indretning og størrelse (vægt), og fordi kørslen både kan være erhvervsmæssig og privat.

Få råd og vejledning om registreringsafgifter

Som rådgivere anbefaler vi klart, at du tidligt i processen søger råd og vejledning, hvis du overvejer at anskaffe en hestecamper. Du er altid velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling.

Kontakt

Flemming Saabye
Leder af skattefdelingen
T 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Michael Sølund
Moms- og afgiftskonsulent
T 39 53 50 05
mic@inforevision.dk