Covid-19 Rådgivning om kompensationsordninger

Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Bestemmelserne i Selskabsloven om iværksætterselskabers kapitalforhøjelse og omregistrering er ...
28. august 2018

Kapitalforhøjelser i iværksætterselskaber

Selskabslovens bestemmelser om iværksætterselskabers kapitalforhøjelse og omregistrering er blevet præciseret.

Hidtil har det været et krav til iværksætterselskaber, at selskabskapital og reserve skulle udgøre 50.000 kr. på det tidspunkt, hvor de besluttede at omregistrere til et anpartsselskab.

Sådan er det ikke længere. En præcisering af bestemmelserne i Selskabsloven betyder, at iværksætterselskaber nu kan beslutte kapitalforhøjelse til 50.000 kr. eller mere i forbindelse med beslutningen om omregistrering til anpartsselskab.

Mulighed for apportindskud af andre aktiver ved kapitalforhøjelse

Desuden er det blevet indføjet i loven, at kapitalforhøjelser i Iværksætterselskaber i forbindelse med beslutning om omregistrering til anpartsselskab kan ske ved apportindskud af andre aktiver.

Præciseringerne har virkning fra 1. juli 2018.

Omregistrering til A/S skal gå via ApS

Selvom et iværksætterselskab beslutter en kapitalforhøjelse, der bringer selskabskapitalen på 400.000 kr., kan selskabet ikke direkte omregistreres til et aktieselskab.

Det skal først omregistreres til et anpartsselskab – og derefter følge Selskabslovens almindelige regler for omdannelse af anpartsselskaber til aktieselskaber.

Mere information

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte inforevision.

Kontakt

Vibeke Düring Reyes Jensen
Partner, statsautoriseret revisor
M: 21 71 99 80
vd@inforevision.dk