Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Måske er det fristende at indsætte ekstra sæder bag i varebilen eller pick-up’en. Men lad ...
28. august 2018

Privat kørsel i varebil: Undgå ekstra afgift

Måske er det fristende at indsætte ekstra sæder bag i varebilen eller pick-up’en. Men lad være. SKAT slår hårdt ned på ændringer i gulpladebiler.

Varebiler indregistreres med en lavere registreringsafgift end tilsvarende personbiler. Formålet er primært at begrænse erhvervslivets omkostninger til erhvervsmæssige køretøjer.

Den lavere registreringsafgift betyder til gengæld, at varebilen ikke må indrettes med passagersæder bag førersædet.

SKAT efteropkræver registreringsafgift

Måske er det alligevel fristende at montere bagsæder i eksempelvis en pick-up, at indsætte klapsæder i varerummet eller at lave andre interimistiske løsninger, så man kan transportere personer på 2. stolerække i varebiler på gule plader. Men lad være. Det kan blive en bekostelig affære.

I 2018 har Landsskatteretten givet SKAT medhold i en sag, hvor SKAT opkrævede yderligere registreringsafgift, fordi ændringer i varebilens indretning med primitive bagsæder gjorde, at varebilen fremtrådte som et såkaldt personmotorkøretøj, hvor man skal betale den høje registreringsafgift af.

Det er dyrt at efterbetale registreringsafgifter

Sagen er på ingen måde enestående, og det er ikke kun SKAT, som tager disse sager op. Politiet adviserer ofte SKAT med kontrolrapport og billeder, når de kontrollerer køretøjer på offentlig vej.

I sager om efteropkrævning af registreringsafgift er der ofte tale om betydelige beløb, og derfor kan der blive tale om straf i form af bøder eller – i grovere sager – både bøde og hæfte.

Papegøjeplader til privat- og erhvervskørsel

Har du behov for at bruge din varebil til både erhvervsmæssig og privat kørsel, kan du i stedet vælge at indregistrere varebilen på papegøjeplader, eller tilkøbe dagsbeviser.

Hvis varebilen indregistreres til blandet anvendelse, så den både må bruges til erhvervsmæssig kørsel og privat kørsel, vil dette udløse betaling af tillægsafgift, også kaldet en misundelsesafgift. Desuden vil privat brug af varebilen medføre skattemæssige konsekvenser.

Få råd og vejledning om firmabil

Som rådgivere anbefaler vi klart, at du tidligt i processen søger råd og vejledning, hvis du overvejer en firmabil, uanset om det er via leasing, splitleasing, faktisk anskaffelse eller en anden model.

Du er altid velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling.

Kontakt

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk