Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Når din virksomhed planlægger spil, lodtrækninger eller konkurrencer, kan I meget vel være ...
26. april 2019

Husk spilafgift ved konkurrencer
og lodtrækninger

Når din virksomhed planlægger spil, lodtrækninger eller konkurrencer m.v., kan I være omfattet af reglerne om registrering og spilafgift.

Konkurrencer på nettet og i butikker bruges i stigende omfang til at tiltrække eller fastholde kunder. Det er relativt hurtigt og nemt at stable en lodtrækning eller konkurrence m.v. på benene. Der er dog nogle formelle krav og pligter, man skal være opmærksom på i forhold til såkaldt spil uden indsats.

Husk registrering og spilafgift, når:

  • det er gratis at deltage i spillet/konkurrencen
  • der er et element af tilfældighed til stede i spillet/konkurrencen
  • spillet/konkurrencen er offentlig, og deltagelsen ikke beror på en casting eller udvælgelse af deltagerne

Langt hovedparten af de spil, lodtrækninger og konkurrencer, der afholdes på nettet og ude i butikkerne, opfylder betingelserne og er omfattet af registrerings- og betalingspligt.

Registreringen for spilafgift skal være på plads, inden konkurrencen sættes i gang.

Forhøjet afgift for naturalier

Med virkning fra 1. januar 2019 er grænsen for registrering og betaling af spilafgift forhøjet fra 200 kr. til 750 kr. De ændrede beløbsgrænser omfatter dog kun gevinster i form af naturalier. Består gevinsten af kontanter, er grænsen fortsat 200 kr.

Den forhøjede grænse betyder formentlig, at langt flere virksomheder end hidtil slipper for at skulle registrere og betale gevinstafgift. Derfor bør det tilsvarende overvejes, om det er hensigtsmæssigt at afmelde sig for registrering og betaling, hvis sådanne præmiestørrelser ikke kommer på tale.

Hvis I ikke udlover gevinster med en værdi på over 750 kroner, er spillet/konkurrencen ikke afgiftspligtigt og skal ikke registreres.

Særlige regler for betalt deltagelse

Spil/konkurrencer, der ikke opfylder ovenstående betingelser, vil som udgangspunkt ikke være omfattet af ”spil uden indsats”. Det kan i stedet være, at vinderen skal betale indkomstskat af gevinsten/præmien.

Der gælder særlige regler for spil, hvor det ikke er gratis at deltage.

Mere information

Har du spørgsmål, eller ønsker du råd og vejledning om skat, moms og afgifter, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling.

Kontakt

Michael Sølund
Moms- og afgiftskonsulent
T: 3953 5005
mic@inforevision.dk