Covid-19 Rådgivning om kompensationsordninger

Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


I løbet af de sidste fem år er omfanget af investeringer i bl.a. it, maskiner og infrastruktur ...
28. april 2017

I løbet af de sidste fem år er omfanget af investeringer i bl.a. it, maskiner og infrastruktur faldet med 1,9% i Danmark og 6% i Europa. Til gengæld er det vokset med 33% i USA og hele 73% i Kina. Det viser en undersøgelse foretaget af UHY, et internationalt netværk af revisions- og konsulenthuse.

Høje kapitalinvesteringer – eller ”gross capital formation” – indikerer, at erhvervslivet i et land ruster sig til at udvide kapaciteten, forbedre produktiviteten eller etablere sig på nye markeder.

Det afspejler også regeringens vækststøtte i form af forbedringer i transportforbindelserne, energiforsyningen og andre vitale dele af den infrastruktur, som virksomheder er afhængige af.

41 økonomier verden over

Lave eller faldende kapitalinvesteringer svækker derfor vækstmulighederne, lyder det fra UHY, der i sin undersøgelse har set nærmere på investeringsniveauet i 41 store økonomier verden over. Investeringerne er målt over en 5-årig periode og sat i forhold til landenes BNP.

”Gross capital formation” måler erhvervslivets investeringer i aktiver som it-systemer, nyt udstyr og maskineri samt statslige investeringer i infrastrukturprojekter.

>> Se undersøgelsen på UHYs hjemmeside

Yderligere information

Vibeke Düring Reyes Jensen
Partner, statsautoriseret revisor
T 39 53 50 80
vd@inforevision.dk