Husk reglerne for skat på gaver, gavekort og gavebeviser til ...
26. oktober 2018

Rammer din julegave bagatelgrænsen?

Julen nærmer sig, og så er det godt at have reglerne for skat på gaver, gavekort og gavebeviser til medarbejderne i frisk erindring. Vær især opmærksom på bagatelgrænsen.

Årets julegave er skattefri, hvis værdien er max. 800 kr. inklusive moms. Gaven tæller dog med i den samlede opgørelse over personalegoder, hvor den skattefri bagatelgrænse er 1.100 kr. inklusive moms.

Hvis du som arbejdsgiver ikke har givet den enkelte medarbejder andre goder i løbet af året, kan du altså give en julegave til 1.100 kr. inklusive moms, uden at medarbejderen skal betale skat af beløbet.

Gavekort og gavebeviser

Gavekort er skattepligtige – også selvom de ikke kan veksles til kontanter. Til gengæld er gavebeviser, hvor medarbejderen kan vælge mellem et begrænset udvalg af gaver, skattefrie. Det gælder også gavebeviser til f.eks. hotelophold eller restaurantbesøg, hvor man kan vælge mellem nogle få på forhånd fastsatte menuer, hvis beviserne ikke kan byttes eller veksles til kontanter.

Moms af udgifter til køb af julegaver kan ikke trækkes fra.

Mere information

Har du spørgsmål om skattefrie godtgørelser og personalegoder, så kontakt skatteafdelingen. Se også oversigten over skattesatser 2018.

Flemming Saabye
T: 3953 5038
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
T: 3953 5047
jpe@inforevision.dk