Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Udfordringen med NIS2 ligger især i at skabe en organisering, der forankrer ansvaret for cybersikkerhed hos ledelsen.

Hvordan kommer min virksomhed godt i gang med NIS2?

I mange virksomheder er den største udfordring ikke selve dét at etablere nye sikkerhedsforanstaltninger. Udfordringen ligger primært i at skabe en organisering, der forankrer ansvaret for cybersikkerhed hos ledelsen. Ofte er opgaven placeret i it-afdelingen eller hos sikkerhedschefen. En succesfuld implementering af NIS2 begynder og ender hos ledelse og direktion.

Her er nogle forberedelser, I kan tage fat på allerede nu i jeres virksomhed – også selvom den konkrete lovgivning og bekendtgørelserne endnu ikke ligger klar. Her kan du se en anslået tidsplan for processen.

1. Forankring og organisering af arbejdet

  • Nedsæt en tværfaglig styregruppe, der er forankret i direktionen og har repræsentanter for alle relevante fagområder – fx it, sikkerhed, risikostyring, jura, compliance, indkøb/kontrakter m.v.

2. Analyse af situation og behov

  • Virksomhedens tilgang til cyber- og it-sikkerhed – fx strategi, risikovurderinger, rammeværk, processer, rapportering, dokumentation m.v.
  • Gabet mellem nuværende tiltag og de kommende krav
  • Overblik over organisationens nuværende digitale setup og krav til underleverandører
  • Identifikation af kunder, der også vil være omfattet af NIS2

3. Anbefalinger

  • Udarbejd en rapport med konkrete anbefalinger til, hvordan virksomheden styrker sin cybersikkerhed både internt og eksternt.

4. Køreplan

  • Beslutning om og implementering af indsatser og tiltag, der kan gennemføres frem til ikrafttrædelsen af NIS2 den 18. oktober 2024.

Kilde: Revision & Regnskabsvæsen nr. 4/2023

Vil du vide mere om NIS2?

Få mere at vide om den nye lovgivning her på siderne.

Du er også meget velkommen til at kontakte os for et uforpligtende møde om, hvad NIS2 kan betyde for din virksomhed, og hvordan organisationen kan forberede sig.

Vores ydelser
Medarbejdere
140
Kunder
3900
Omsætning
+150 mio
Etableringsår
1986
Vækst pr. år.
10 %

Genveje