”For mig har det været vigtigt at have trygge rammer. Det er et stort spring at gå fra gymnasie og sabbatår til studie- og arbejdsliv på fuld tid. Jeg kan også godt lide, at inforevision ikke er kæmpestort, og at alle her har en chance for at lære hinanden at kende.”
”I skolen var det meget karaktererne og ens egne præstationer, der betød noget, men her er alle interesserede i, at alle gør det godt, og derfor hjælper vi hinanden,” siger Majken, der er trainee i inforevision. Her fortæller hun bl.a. om trygge rammer og et godt ungdomsmiljø – og om vigtigheden af at prioritere det væsentligste frem for at nå det hele.
”Min interesse for revisorfaget blev fanget, da mit gymnasium holdt uddannelsesdage, hvor bl.a. revisionshusene præsenterede deres uddannelser. Jeg deltog efterfølgende i en masterclass og var også ude og se et af de store revisionshuse. Det gav mig lyst til at udforske faget.”
”Jeg var til samtale flere steder, men min oplevelse i inforevision var klart den bedste. Jeg besvarede en personlighedstest, som blev gennemgået under samtalen. Resultatet af testen blev bl.a. brugt til at matche mig med en trainee-ansvarlig, så vi passer sammen i et arbejds- og læringsmiljø. Det fangede mig.”
”For mig har det været vigtigt at have trygge rammer. Det er et stort spring at gå fra gymnasie og sabbatår til studie- og arbejdsliv på fuld tid. Jeg kan også godt lide, at inforevision ikke er kæmpestort, og at alle her har en chance for at lære hinanden at kende.”
”I begyndelsen var jeg supernervøs, men alle har virkelig været gode til at tage hånd om os nye. Den første dag er man rundt i hele huset, så de kan sætte ansigter på os, og de hilser altid, når man møder dem på gangene.”
”Jeg er lidt overrasket over, at man som ung trainee har kontakt med alle. Man kunne godt tro, at partnerne og dem, der har været her længe, ikke ville tale med os, men dét vil de gerne. Alle er ivrige efter at hjælpe. Når man spørger om noget, så lægger de, hvad de har i hænderne. Man føler sig aldrig til besvær.”
”Det har været spændende at opleve forskellen på skole og arbejdsplads. I skolen var det meget karaktererne og ens egne præstationer, der betød noget, men her er alle interesserede i, at alle gør det godt, og derfor hjælper vi hinanden.”
”Det har været rigtigt fedt at starte sammen med andre unge – både dem på mit eget hold og årgangene over os. Det er lidt nemmere at tale med de ældre trainees om lavpraktiske spørgsmål som fx påklædning, rutiner og traditioner – alle de dér spørgsmål, der ikke er faglige, men alligevel fylder meget og er vigtige for at begå sig på arbejdspladsen. Også i forhold til HD-studiet er det en kæmpe hjælp at være sammen med nogle, der er nogle år længere fremme og ved, hvordan det er at være dér, hvor jeg er nu.”
”Selvom vi er på en travl arbejdsplads, så har inforevision virkelig fokus på at skabe gode rammer og relationer blandt os unge. Hvert år er alle trainees afsted på en sommerhustur, hvor vi lærer hinanden godt at kende, og vi har mulighed for at holde fredagsbar og arrangementer efter arbejdstid. Det er virkelig godt.”
”Hvis man i gymnasiet er gået meget op i karakterer og høje snit, skal man nok nuancere sit billede af, hvad det betyder at præstere, hvis man vil være trainee. Mængden af læsestof og forberedelse til HD er enorm, og når man også skal arbejde og have tid til familie og venner, kan man ikke gøre alt til UG. Det forstår inforevision. Her bliver du ikke kun vurderet på baggrund af karakterer. De går lige så meget op i, at du lærer faget og udvikler dig, så du kan komme videre i din uddannelse.”
”Til at starte med troede jeg, at jeg skulle læse alt og lave alle lektier, men der gik to uger, så måtte jeg give op på det. Nu forstår jeg, at jeg skal prioritere det væsentligste frem for at nå det hele.”
”Jeg tager ét skridt ad gangen. Først HD 1 og HD 2, og så kandidaten (cand.merc.aud.). Når jeg er færdig med den, er der gået syv år, og hvem ved, hvordan min verden ser ud til den tid? Derfor tager jeg det i bidder, jeg kan overskue, men jeg er ikke i tvivl om, at hvis jeg ønsker at gå hele vejen til statsautoriseret revisor, så vil inforevision støtte og bakke mig op.”
”Grundlæggende handler det om work-life balance. Jeg har ikke en masse hobbies, men har brug for at være sammen med min familie og venner og kunne koble fra, når jeg kommer hjem. Det er min måde at lade batterierne op på, og det er vigtigt, at man lærer sig selv at kende på den måde. Ellers kan man nemt brænde sammen.”