Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Copenhagen Downtown Hostel valgte inforevision som revisorer med virkning fra regnskabsåret 2019, og vi mødte en virksomhed, der gik ind i coronakrisen med orden i tingene og styr på ...

”Hos os husker gæsterne de mennesker, de har mødt og talt med

Rejsende fra hele verden opsøger det farverige Copenhagen Downtown Hostel for at udvide horisonten og møde nye mennesker. Coronalukningen af Danmarks grænser har ramt benhårdt, men skarpe budgetter, fokus på likviditet og goodwill i banken har givet ro på den økonomiske bagsmæk. Forventningen er at være tilbage i plus i 2022.

”På almindelige hoteller husker man måske badekåben eller morgenbuffeten. Hos os husker gæsterne de mennesker, de har mødt og talt med. Vi er relevante for dem, der ønsker den sociale interaktion, og det er dét, vi prøver at skabe med vores miljø. Derfor er ’Meeting people’ vores slogan.”

Jesper Hansen, der er en del af ledelsen af Copenhagen Downtown Hostel, lader blikket løbe hen over restauranten, receptionen, baren og de store vinduer ud mod Vandkunsten, hvor gæster nyder solen på husets udendørs bænke.

Åbent hver eneste dag

Blød jazz flyder fra højttalerne, og stemningen er rar og venskabelig blandt gæster og medarbejdere, men travlheden er ikke, som den plejer at være. Med nedlukningen af Danmark under coronakrisen er antallet af gæster styrtdykket, og selvom kurven er vendt, vil det tage flere år at komme tilbage til normal omsætning, forudser Jesper Hansen.

”Vi er mentalt og økonomisk indstillede på et par hårde år.”
Jesper Hansen, Copenhagen Downtown Hostel

”Vi står klar med alt hardware – værelser, medarbejdere, servering osv. – men vi mangler softwaren, som er gæsterne. Alene vores bar bærer 30 % af omsætningen,” siger han og fortsætter:

”I begyndelsen af marts så vi, at en recession var på vej, og allerede dér afskedigede vi en tredjedel af medarbejderne, men har ikke på noget tidspunkt holdt lukket. Siden vi slog dørene op for 10 år siden, har vi haft åbent 24/7, og vi har under hele krisen haft gæster, selvom det ikke har været mange.”

Klar til underskud i et år eller to

Copenhagen Downtown Hostel har fået lønkompensation og kompensation for faste omkostninger, hvilket til dels har været en hjælp på kort sigt. Men Jesper Hansens fokus har også været at sikre økonomi og drift på lang sigt.

”Da de første krisetegn viste sig, vidste vi, at vi var nødt til at tænke langsigtet og udarbejdede et budget for de næste 10 år. 2020 og 2021 er beregnet på månedsbasis, mens resten er på årsbasis. Det har skabt overblik, og vi er mentalt og økonomisk indstillede på at skulle igennem et par hårde år. På den måde giver det mere mening for os at skulle køre med underskud et år eller to,” siger Jesper Hansen.

Går op i en sund virksomhed

Med bl.a. en HD i finansiering og mange års erfaring med virksomhedsledelse på sit CV er det helt indlysende for Jesper Hansen at tænke i langsigtet økonomisk planlægning:

”Vi sendte budgettet til banken, der ret hurtigt bevilligede os en kassekredit, men deres velvillighed baserer sig også på vores historik. Vi har altid været omhyggelige med at betale vores regninger og afdrag til tiden, og vi sætter virkelig en ære i at have styr på økonomien.”

”inforevision er løsningsorienterede, og de er ’på’ på en helt anden måde, end vi har været vant til.”
Jesper Hansen, Copenhagen Downtown Hostel

”Jeg gider hverken eje eller drive en virksomhed, der ikke er 100 % i orden, og her går vi op i at have en sund virksomhed. Den indstilling giver goodwill i banken og hos andre samarbejdspartnere – og det er også meget nemmere at revidere os, for den sags skyld.”

”Vi følte ofte, vi lå nederst i bunken”

Samarbejdet med inforevision er i skrivende stund relativt nyt, men Copenhagen Downtown Hostel er meget tilfreds, siger Jesper Hansen og forklarer:

”inforevision er løsningsorienterede, og de er ’på’ på en helt anden måde, end vi har været vant til. Vores tidligere revisionsfirma var stort, og vi følte ofte, at vi lå nederst i bunken. I år kunne vi for første gang nogensinde indsende årsregnskabet allerede i april med inforevisions hjælp. Det betyder meget for os, for vi går jo op i at aflevere til tiden, og det forventer vi, at vores revisionsfirma hjælper os med. Ellers er der noget galt.”

De har gjort alt det rigtige

Revisionsprocessen i forbindelse med 2019-regnskabet har været smidig og effektiv og er gået helt efter planen. Derudover har inforevision rådgivet virksomheden om hjælpepakker og finansieringsforhold i 2020 og 2021.

”De har selv gjort alt det rigtige – lagt langsigtede budgetter, sørget for penge på kontoen og kreditter i banken.”
Partner, statsautoriseret revisor Sten Pedersen, inforevision

”Copenhagen Downtown Hostel valgte os som revisorer med virkning fra regnskabsåret 2019, og vi mødte en virksomhed, der gik ind i coronakrisen med orden i tingene og styr på økonomien. De har selv gjort alt det rigtige – lagt langsigtede budgetter, sørget for penge på kontoen og kreditter i banken – og vel at mærke uden at have en stor organisation eller økonomiafdeling i ryggen. Det har været en fornøjelse at opleve, og vi ser frem til det fremtidige samarbejde,” siger partner, statsautoriseret revisor Sten Pedersen, inforevision.

 

Kort & godt om Copenhagen Downtown Hostel

Copenhagen Downtown Hostel har 75 værelser og ligger centralt i København ved det historiske springvand på Vandkunsten. Fem gange har det vundet branchens pris som det mest populære hostel i København. Stedet er medlem af Europe’s Famous Hostels – en sammenslutning af farverige frie hostels, der bl.a. deler mottoet ’Meeting people’. I 2019 havde Copenhagen Downtown Hostel 27 ansatte.

> www.copenhagendowntown.com

 


 

Skal vi hjælpe med at styrke din virksomhed?

Som konsulenthus har inforevision mange kompetencer og specialer, men kernen i alle vores aktiviteter er revision, regnskab og rådgivning for mindre og mellemstore virksomheder og deres ejere. Vores fornemste opgave er at hjælpe med at udvikle og styrke din virksomhed.

Sten Pedersen
Partner, statsautoriseret revisor
Mobil 21 71 99 56
sp@inforevision.dk