Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


"inforevision har en størrelse og et kundesyn, der passer til mig og min virksomhed, og jeg ville aldrig have valgt et større revisionshus. Jeg bryder mig på ingen måde om ’indkøbscentre’ og upersonlig ...

Focuscare Denmark ApS

Kaj Lund bryder sig ikke om ’indkøbscentre’ med upersonlig service. Fundamentet for hans egen virksomhed er høj kvalitet, tæt kundekontakt og proaktiv rådgivning, og det forventer han også af sit revisionsfirma.

Da de var flest, havde Focuscare 18-20 ansatte. I dag er de fire, men den lille virksomhed med base i Randers og kunder over hele landet stortrives.

Omsætning og vækst er i god form, og der er efterspørgsel på de hospitals- og sygeplejeprodukter, som Focuscare er eneforhandler på i Danmark. Produkterne bruges til behandling af stomi, brok, fistler eller sår, og Focuscare er inde på stort set alle de sygehuse, der anvender stomiposer og anlægger stomier.

I spidsen for det hele står Kaj Lund. Han overtog virksomheden i 2001 fra sin daværende kompagnon, og det var hans bankmand, der foreslog ham at tage et møde med inforevision, da han som ny ejerleder og direktør fik behov for at få en ny revisors blik på virksomheden.

”Jeg skal ikke igennem syv omstillinger og forklare mig for virksomhedens yngste, før vi når frem til sagens kerne.” Kaj Lund, direktør i Focuscare

Ville aldrig have valgt et større revisionshus

Det blev begyndelsen på et samarbejde, som i dag omfatter både rådgivning og revision samt regnskabsassistance og løbende sparring om bogføring, afstemninger mv. inforevision hjælper også Focuscare med udvikling og opstilling af databaserede løsninger i Excel, og er der brug for at afklare særlige spørgsmål, træder inforevisions specialister i eksempelvis skat og transaktioner til.

”Som revisions- og konsulenthus har inforevision en størrelse og et kundesyn, der passer til mig og min virksomhed, og jeg ville aldrig have valgt et større revisionshus. Jeg bryder mig på ingen måde om ’indkøbscentre’ og upersonlig service,” siger Kaj Lund.

Han forventer kompetent og proaktiv rådgivning, der hjælper med at optimere virksomhedens økonomi og giver fast grund under fødderne, når han skal træffe større beslutninger.

”God rådgivning er en del af mit eget professionelle DNA. På bagsiden af mit visitkort står der, at ’vi rådgiver om løsninger’, for hvis produktet ikke bliver brugt rigtigt, kan det jo være lige meget. Sådan er det også med revision og regnskab,” siger Kaj Lund.

Downsizede virksomheden totalt

Focuscare har udviklet sig meget gennem årene. Da Kaj Lund overtog, omfattede aktiviteterne både to bandagistforretninger og engrosvirksomheden med sygepleje- og hospitalsprodukter. Men med kommunernes sammenlægning ved kommunalreformen i 2007 forandrede markedsvilkårene sig for Focuscare. Det valgte Kaj Lund at tage konsekvensen af.

”Jeg lukkede virksomhederne og lagde forretningen om for at satse på forhandlingen af EAKIN-produkter, som vi har haft agenturet på siden 1997. Vi outsourcede lager- og logistikfunktionen, mens salg og marketing blev varetaget af en produktspecialist, min kone og jeg. Vi downsizede totalt, og det var det helt rigtige at gøre,” siger Kaj Lund.
 
I dag fungerer Focuscare med stort set samme set-up og bemanding, men virksomheden har i mellemtiden flyttet adresse fra Nordsjælland til Randers.

”Jeg skal ikke igennem syv omstillinger og forklare mig for virksomhedens yngste, før vi når frem til sagens kerne.”
Kaj Lund, direktør i Focuscare

Jeg behøver ikke at vide alt om alting 

Med flytningen til Jylland skiftede Kaj Lund både bank og revisionsfirma ud med nye lokale forbindelser, men vendte efter kort tid tilbage til inforevision.

”Afstanden mellem Randers og Søborg betyder ikke noget i praksis. Langt det meste klarer vi alligevel over telefon og mail, og de er fantastiske sparringspartnere i det daglige. Det kan jeg ikke undvære,” siger Kaj Lund, og han fortsætter:

”Jeg behøver ikke at vide alt om alting. Jeg trækker på mine livliner og stoler 100 % på inforevision. De kender mig og min virksomhed. Jeg skal ikke igennem syv omstillinger og forklare mig for virksomhedens yngste, før vi når frem til sagens kerne. Jeg har faste kontaktpersoner, jeg kan ringe direkte til, når jeg har brug for det, og der er plads til humor ved siden af det professionelle. Det er også vigtigt.”

Forretningsindsigt og gensidig tillid

Kaj Lunds oplevelse af relationen mellem Focuscare og inforevision er absolut gensidig:

”Både professionelt og menneskeligt sætter vi stor pris på samarbejdet med Kaj Lund og Focuscare. Efterhånden har vi fået stor indsigt i forretningen, og mine kollegaer og jeg er ofte i kontakt med Kaj Lund og hans medarbejdere om både større og mindre spørgsmål. Den gensidige tillid spiller en væsentlig rolle for samarbejdet. Kaj Lund er opmærksom på at informere og inddrage os i relevante forretningsbeslutninger, og dermed kan vi hele tiden støtte ham med en fokuseret rådgivning og effektiv assistance,” siger Ulrik Fog Christensen, partner og statsautoriseret revisor i inforevision.

Kort & godt

Focuscare markedsfører og sælger hospitals- og sygeplejeprodukter, der bruges i forbindelse med stomi, brok, fistler eller sår. Hudbeskyttelse omkring ernæringssonder samt dræn og katetre er også i sortimentet, og Focuscare tilbyder vejledning til private, pårørende og sundhedsfagligt personale.

Ejer: Kaj Lund Holding ApS

Medarbejdere: 4

www.focuscare.dk