Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Når virksomheder køber varer eller ydelser for mindst 8.000 kr. inkl. moms, skal regningen ...
25. maj 2021

Godt råd: Betal digitalt

Betaler du en regning på mere end 8.000 kr. kontant uden at sige det til Skattestyrelsen, må du ikke trække udgiften fra. Betal i stedet digitalt. Det gælder også privatpersoner, når der er tale om ydelser.

Når virksomheder køber varer eller ydelser for mindst 8.000 kr. inklusive moms, skal virksomheden betale regningen digitalt, eller betale kontant og give Skattestyrelsen besked via TastSelv Erhverv senest til selvangivelsesfristen, der typisk er 1. juli året efter.

I beskeden til Skattestyrelsen skal du som minimum give følgende oplysninger:

  • Det betalte beløb
  • Betalingsdato
  • Virksomhedens CVR-nummer (leverandørens)
  • Virksomhedens navn (leverandørens)
  • Fakturanummer
  • Faktureringsdato

Solidarisk hæftelse mellem køber og leverandør

Betaler du kontant uden at give Skattestyrelsen besked, kan din virksomhed ikke trække udgiften fra i skat. Hvis leverandøren desuden ikke afregner sin moms, kan du også risikere at skulle betale momsen til Skattestyrelsen. Der er nemlig solidarisk hæftelse mellem leverandør og køber.

Grænsen for det beløb, en virksomhed må betale som kontantbetaling uden at pådrage sig ansvaret for leverandørens eventuelle skatteunddragelse, blev 1. januar 2019 sænket fra 10.000 til 8.000 kr.

Sådan sikrer privatpersoner ved kontantbetalinger

Også som privatperson skal du betale regninger på 8.000 kr. og derover digitalt – dog kun, hvis der er tale om køb af ydelser.  

Hvis du har betalt kontant for ydelser til 8.000 kr. eller mere, og sælgeren ikke har betalt skat og moms af beløbet, kan Skattestyrelsen opkræve momsen og skatten hos dig. Det kan du sikre dig mod på en af disse tre måder:

1. Betal digitalt
2. Få en regning for købet og gem den
3. Oplys om det kontante køb i TastSelv under kontakt. Angiv de samme informationer som nævnt ovenfor under virksomheder. Bemærk, at fristen er senest 14 dage efter, du har betalt.

Reglerne gælder kun ved køb af ydelser fra virksomheder. Rene varekøb er ikke omfattet.

Mere information 

Har du spørgsmål, eller ønsker du råd og vejledning om virksomhedens kontantbetalinger, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling.

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T: 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T: 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk