Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Hidtil har varer under 80 kr. været fritaget for moms, men fra 1. juli 2021 har EU fjernet denne ...
1. juli 2021

Bagatelgrænse fjernet: Nu bliver det dyrere at købe billigt uden for EU

Fra i dag, den 1. juli 2021, bliver det dyrere for dig som forbruger at købe billige varer online fra lande, der ikke er med i EU. Hidtil har varer under 80 kr. været fritaget for moms, men EU har fjernet denne bagatelgrænse. Nu skal du betale moms af alle varer købt på nettet i lande uden for EU – også småforsendelser.

Selvom du har købt varer i en netbutik uden for EU før 1. juli 2021, skal du betale moms og muligvis et transportørgebyr, hvis varen ankommer til Danmark efter den 1. juli 2021, fordi det er skæringsdatoen for reglernes ikrafttrædelse.

Ved du, hvilket land du handler i?

Selvom webshoppen, du handler med, har adresse i et land inden for EU, kan dine varer godt blive sendt fra et lager i et land uden for EU, og så kan der komme moms, transportørgebyr og evt. told oveni prisen.

Derfor er det altid en god idé at nærlæse leveringsbetingelserne hos webshoppen. Hvis det ikke er oplyst, hvor dine varer bliver sendt fra, kan du blive nødt til at kontakte virksomheden.

Hvorfor skal jeg betale transportørgebyr?

Når du køber varer over nettet fra et land uden for EU, skal det angives til Toldstyrelsen, så varerne kan blive fortoldet, og der kan blive afregnet moms, afgifter og evt. told af varerne.

I praksis vil det normalt være den transportør, som du eller leverandøren vælger (fx PostNord, GLS, DHL, TNT mf.), som angiver varerne og lægger ud for momsen for dig. 

Transportøren opkræver sit udlæg for moms, afgifter og evt. told hos dig som køber og vil derudover ofte opkræve et gebyr eller fee for sit arbejde med håndteringen. Du accepterer normalt sælgerens leveringsbetingelser i forbindelse med købet.

Toldstyrelsen har ikke indflydelse på gebyret eller dets størrelse. Du skal kontakte den pågældende sælger eller transportør om gebyret. 

Hvad betyder Importordningen (IOSS) for dig som forbruger?

EU har lavet en ny Importordning (IOSS), som netbutikker i hele verden kan tilmelde sig. Hvis netbutikker tilmelder sig ordningen, så sørger den pågældende virksomhed for at indberette og betale momsen gennem ordningen.

Som forbruger betyder det, at momsen betales i forbindelse med købet. Det er op til de udenlandske virksomheder selv at tilmelde sig ordningen.

Det kan i praksis være vanskeligt at afklare, hvorvidt den udenlandske sælger er tilmeldt ordningen, og hvornår en tilmelding er sket.

Mere information

Vil du vide mere om reglerne for køb af varer i lande uden for EU m.v., kan du få mere information her.  
Har du behov for råd og vejledning om andre emner i forhold til skat, moms og afgifter, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. Læs mere om os her på hjemmesiden.

Moms- og afgiftsrådgiver
Skatteafdelingen
Michael Sølund
T: 39 53 50 05
mic@inforevision.dk