Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Arbejdsgiverbetalte oplevelsesgavekort er skattefrie i 2021, så længe de ikke overstiger et ...
27. marts 2021

Skattefrie gavekort til oplevelser i 2021

Regeringen har vedtaget at gøre arbejdsgiverbetalte oplevelsesgavekort skattefrie i år, så længe de ikke overstiger et samlet beløb på 1.200 kr. inkl. moms.

Skattefritagelsen gælder for hele 2021 med tilbagevirkende kraft fra 1. januar. Det vil sige, at hvis man som arbejdsgiver allerede har givet gavekort, der er omfattet af de nye regler, vil de også være skattefrie. I så fald skal arbejdsgiveren huske at korrigere indberetningen til Skattestyrelsen, så medarbejderne ikke bliver beskattet.

Beløbsgrænse på 1.200 kroner inkl. moms

Det er en betingelse for skattefriheden, at den samlede værdi af gavekort modtaget fra en eller flere arbejdsgivere ikke overstiger et beløb på 1.200 kroner.

Hvis den beløbsmæssige grænse overskrides – fx fordi man har flere arbejdsgivere – skal medarbejderen betale skat af den fulde værdi af de modtagne gavekort. Medarbejderen skal selv oplyse værdien af de skattepligtige gavekort til Skattestyrelsen.

Hvis arbejdsgiveren giver medarbejdere gavekort til en værdi på over 1.200 kroner, er det et skattepligtigt gavekort, som skal behandles som skattepligtig A-indkomst.

Hvilke gavekort er skattefrie?

Det har ikke betydning for skattefritagelsen, om det arbejdsgiverbetalte gavekort er et fysisk gavekort – fx af plast eller pap – eller om det fx består af en kode, der kan indløses på nettet.

Der skal dog være tale om et gavekort, idet en kontant refusion af medarbejderens udgifter til de omfattede ydelser fortsat er skattepligtigt.

Hvad må gavekortet bruges til?

Gavekortet må bruges til hotel-, restaurant- og forlystelsesydelser, herunder museer, teatre, biografer mv., indenfor Danmark og EU/EØS- lande.

  • Hotelydelser omfatter ydelser hos hoteller, gæstgiverier, vandrehjem, moteller, campingpladser og lignende. Ophold i sommerhuse er ikke omfattet.
  • Restaurationsydelser omfatter ydelser hos restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølseboder og lignende. Hvis gavekortet kan bruges til takeaway, vil dette også være omfattet af skattefrihed.
  • Forlystelser omfatter forlystelsesparker, museer, kunsthaller, teatre og andre udbydere af scenekunstforestillinger, herunder også musicals og revyer, multiarenaer, cirkus, festivaler, spillesteder, koncert- og kulturhuse, zoologiske haver og lignende.

Et gavekort til flere udbydere

Der er ikke krav om, at gavekortet skal omfatte en ydelse i dens helhed, eller at det kun kan bruges til én udbyder af de omfattede ydelser. Det vil således være muligt at give et gavekort på et bestemt beløb, der kan bruges til køb hos flere udbydere af de omfattede ydelser.

Hvis et gavekort til f.eks. en forlystelsespark også kan bruges i parkens gavebutik eller café, vil det fortsat være skattefrit, så længe udbyderen primært udbyder de af skattefritagelsen omfattede ydelser.

Bemærk, at skattefriheden ikke omfatter transport i form af bil-, bus-, tog-, færge- og flytransport mv., medmindre det er sammenhængende med fx en pakkerejse til hotelydelser.

Momsen kan ikke trækkes fra

Bemærk, at arbejdsgiver ikke kan trække momsen fra på udgifterne til gavekortene, da der er tale om personaleomkostninger uden ret til fradrag for momsen.

Hvis du ønsker rådgivning om skat eller moms på gavekort m.v., er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. Du kan læse mere om os her

Leder af skatteafdelingen
Flemming Saabye
T 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk