Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Under coronakrisen har virksomheder kunnet udskyde momsen som et rentefrit lån, men nu skal ...
10. januar 2022

Nu skal momslånene betales tilbage

Coronakrisens rentefrie momslån forfalder 1. april og 1. november 2022. Samtidig skal ny moms indbetales, så her og nu er det en stor udgift for mange virksomheder. Se fristerne for tilbagebetaling her.

Under coronakrisen har flere små og mellemstore virksomheder kunnet udskyde momsbetalingen som et rentefrit lån, men nu skal pengene op af lommen. Fristerne ser således ud:

Dato Periode Virksomhedstype
1. april 2022 Moms for 2. halvår af 2019 Små
Moms for 4. kvartal af 2019 Mellemstore
Moms for 1. og 2. halvår af 2020 Små
Moms for 3. og 4. kvartal af 2020 Mellemstore
1. november 2022 Moms for 1. kvartal af 2021 Mellemstore

Momsmæssigt defineres små virksomheder som virksomheder med en årlig omsætning på ikke over 5 mio. kr. Mellemstore virksomheder har en omsætning på 5-50 mio. kr. Alle omsætningsbeløb er eksklusive moms.

Mulighed for afdragsordning

Beløbene forfalder samtidig med betalingen af de aktuelle momsindbetalinger efter de vanlige satser. Derfor er der her og nu tale om en stor udgift for mange virksomheder.

Det er muligt at få en afdragsordning. Den maksimale periode for afdragsordninger på Skattekontoen er udvidet, så virksomhederne kan afdrage lånene frem til 1. april 2024 til en rente på 0,7 % om måneden, svarende til 8,4 % om året.

Vær opmærksom på, at lånet bliver opsagt og forfalder til betaling, hvis virksomheden ikke indberetter nye angivelser af moms eller ved omstrukturering i form af fx fusion, spaltning og tilførsel af aktiver.

Mere information

Hvis du ønsker rådgivning eller assistance i forbindelse med de rentefrie momslån, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. Læs mere om os her på siderne.

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T: 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Nana Johansson
Momsrådgiver
T: 39 53 5005
nan@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T: 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk