Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Fra 1. januar 2024 kan du som privat investor ikke længere trække tab fra på aktier, der er ...
15. december 2023

Unoterede aktier: Ny lov rokker ved fradrag på tab

Fra 1. januar 2024 kan du som privat investor ikke længere trække tab fra på aktier, der er noteret på ikke-regulerede markeder som fx First North. Det er konsekvensen af et lovforslag, der ventes vedtaget i Folketinget.

Med de nye regler bliver unoterede aktier, der handles på en multilateral handelsfacilitet som fx First North, skattemæssigt sidestillet med børsnoterede aktier, når det gælder tab.  Hvor skatteværdien af tab på unoterede aktier i dag kan modregnes i fx lønindkomsten, vil den fremover kun kunne modregnes i andre gevinster på børsnoterede aktier. 

Ifølge lovforslaget vil den skattemæssige behandling af gevinster ikke blive ændret.

Overvej et aktiesalg inden nytår

Der er ikke lagt op til en indfasningsperiode eller overgangsregel. De nye regler vil altså gælde for aktier, der allerede er i beholdning ved udgangen af 2023.

Har du en personlig beholdning af aktier, som er unoterede/på ikke-regulerede markeder, og som har tabt værdi i årets løb, kan det derfor være relevant at overveje, om du skal sælge dem inden årets udgang, så du kan modregne skatteværdien af tabet i dine skattepligtige indkomster for 2023.

Mere information

Du kan læse mere om køb og salg af aktier og værdipapirer på skat.dk.

Har du brug for rådgivning eller assistance i forbindelse med den skattemæssige behandling af aktiekøb og -salg, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. Du kan også læse mere om os her.  

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T: 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T: 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk