Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


”En hurtig tilbagevenden til et langt mere åbent samfund er nødvendig, hvis vi vil undgå en ...
5. januar 2021

Nytårshilsen fra inforevision

”En hurtig tilbagevenden til et langt mere åbent samfund er nødvendig, hvis vi vil undgå en langvarig samfundsmæssig krise,” skriver inforevisions managing partner, Flemming Andreasen, i sin nytårshilsen. Den handler bl.a. om de virksomheder, der allerede har mistet store dele af deres omsætning, og nu skal overleve en ny nedlukning – men også om menneskets evne til at finde nye veje og bevare optimismen, når det virkelig gælder.

Kære alle 

2020 vil for altid blive husket for coronapandemien og de mange nye begreber, der blev en fast del af vores nye og forandrede hverdag.

Vi skulle alle omstille og tilpasse os, og lære ikke at give hånd, at holde afstand og spritte af samt jævnligt få foretaget en coronatest.

Da virussen for alvor bredte sig i marts, oplevede vi, hvordan økonomierne i samfundet kom under pres. Nedlukningen af samfundet gav frygt for recession og konkurser, og de finansielle markeder tog et dyk, men de rettede sig og steg igen, da optimismen så småt vendte tilbage.

De magiske 35 %

Økonomiske hjælpepakker fra staten skulle være med til at hjælpe landets virksomheder nogenlunde helskindet igennem nedlukningerne og de økonomiske konsekvenser. Vi har set flere kunder og virksomheder, som har sat pris på hjælpepakkerne – men vi har også oplevet kunder, som med en omsætningsnedgang på 30-34 % lige akkurat ikke nåede forbi de magiske 35 %, som er kravet for at få kompensation. Jeg tror, alle kan sætte sig ind i, hvor hårdt et slag det må være for en virksomhedsejer.

Udrulningen af vacciner kan kun gå for langsomt

Derfor er det også med en større frygt for samfundsøkonomien, at vi nu igen oplever en stor nedlukning i samfundet. En nedlukning, hvor varigheden og konsekvenserne er ukendte. En del virksomheder har klaret sig igennem 2020, men de nye nedlukninger vil udfordre rigtig mange på deres evne til at overleve. 

Udrulningen af vacciner kan kun gå for langsomt, og en hurtig tilbagevenden til et langt mere åbent samfund er nødvendig, hvis vi vil undgå en langvarig samfundsmæssig krise med konkurser, stigende arbejdsløshed mv. 

Biden, klimaet og Brexit

Og så er der naturligvis alle de andre faktorer udover corona, der påvirker økonomierne i Danmark, Europa og verden. Særligt præsidentskiftet i USA skaber røre, men udskiftningen af Donald Trump med Joe Biden giver trods alt håb om en mere stabil linje og udvikling af verdensøkonomien. Derudover skaber det et håb for, at det nødvendige fokus på verdens klimaudfordringer for alvor kan genoptages.

Brexit ser også langt om længe ud til at være forhandlet på plads, men de endelige konsekvenser af aftalen er endnu ukendte. 

Personlige møder i virtuelle rammer

I inforevision har vi gjort os umage for at være så åbne og tilgængelige som overhovedet muligt under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Efter det første, famøse pressemøde 11. marts omlagde vi hurtigt alle fysiske møder til virtuelle møder, mails og telefonsamtaler, og vi har forsøgt at skabe rammer, der er lige så personlige og professionelle for vores kunder, som når vi mødes i det virkelige liv. Det er lykkedes over al forventning, og både kunder og medarbejdere har været omstillingsparate. Men helt det samme bliver det jo aldrig.

Fokus på trivsel og gode arbejdsdage

Man skal ikke underkende de psykiske og sociale konsekvenser af at arbejde alene hjemmefra i lange perioder. Mange af vores medarbejdere har haft et stort ønske om at møde ind – bare 2-3 gange om ugen – og heldigvis råder vi over mange kontorer, hvor man kan sidde isoleret eller med stor afstand. Dermed har alle haft mulighed for varierede arbejdsdage og social kontakt med kollegaerne.

Lad 2020 forsvinde hurtigt i bakspejlet

Vi står nu ved indgangen til et år med mange ubekendte, primært som følge af corona. Uden på nogen måde at forklejne den usikre situation, der har ramt så mange virksomheder og mennesker, så har 2020 også vist, hvor gode vi er til at tilpasse os, finde andre veje og udforske nye måder at løse tingene på, når det virkelig gælder.

Det er en vigtig erkendelse at tage med ud af et 2020, som jeg med glæde ser forsvinde hurtigt i bakspejlet. Lad os holde fast i optimismen, for det er bl.a. den, der skal føre os alle fremad i de kommende år. 

På vegne af hele inforevision ønsker jeg alle et ekstra godt og lykkebringende 2021!

Flemming Andreasen
Managing partner, statsautoriseret revisor
Mobil: +45 21 71 99 87
Direkte: +45 39 53 5087
FA@inforevision.dk