Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Skattestyrelsen har særligt fokus på differencer i indberetningen af EU-salg uden moms. Her ...
21. februar 2023

Skærpet kontrol med momsindberetning

Skattestyrelsen har intensiveret kontrollen med momsangivelser – især EU-salg uden moms. Forkert angivelse kan koste dyrt pga. nye renteregler.

Tidligere kontroller har vist, at mange virksomheder betaler for lidt i moms. Derfor har Skattestyrelsen intensiveret kontrolindsatsen i forhold til momsdifferencer fra den 19. januar 2023.

Styrelsen har særligt fokus på differencer i indberetningen af EU-salg uden moms. Her bliver det kontrolleret, om indberetninger i rubrik A og B stemmer overens med den særskilte indberetning i ”EU-salg uden moms”.

Skattestyrelsen forventer, at differencekontrollerne vil være tilgængelige for virksomhederne i juni 2023.

Nye regler om renter på efterangivelse og korrektion

Reglerne er for nylig blevet ændret, så virksomheder skal betale renter af forkert angivet moms. Renterne påløber allerede fra angivelses- og betalingsfristen, og derfor kan det blive dyrt at indberette forkert til Skattestyrelsen.

Læs mere i denne artikel: Slut med rentefri efterangivelse af moms og afgifter

Automatisk momskontrol hvert år

I de kommende år opruster Skattestyrelsen med ansættelsen af 1.000 kontrolmedarbejdere.

På sigt er det planen at udføre automatiserede momskontroller, så styrelsen på visse områder kan kontrollere alle virksomheder hvert år.

Læs mere om Skats arbejde med kontroller her.

Skal vi gennemgå momsindberetninger i din virksomhed?

Hvis du vil være sikker på, at din virksomhed håndterer momsen korrekt, kan vi hjælpe med at gennemgå processer og indberetninger. Dermed undgår din virksomhed eventuel efterbetaling og renter.

Du er velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling, hvis du har brug for rådgivning eller bistand i forbindelse med indberetning af skat, moms og afgifter.

Læs mere om inforevisions skatteafdeling her

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk