Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Folketinget har skærpet hvidvasklovens § 5. Den forbyder erhvervsdrivende at tage imod større ...
23. juni 2021

Nu må du højst modtage 19.999 kr. kontant

Fra 1. juli 2021 må erhvervsdrivende ikke modtage kontantbetalinger på 20.000 kr. eller derover. Forbuddet gælder også betalinger, der fordeles over flere rater, men som er indbyrdes forbundne.

Folketinget har skærpet hvidvasklovens § 5. Den forbyder erhvervsdrivende at tage imod større kontante betalinger, og fra 1. juli 2021 er grænsen for det kontante beløb, du lovligt kan modtage, sat ned til 19.999 kroner. Før var det 49.999 kroner.

Alle detailhandlere og erhvervsdrivende

Undtaget fra kontantforbuddet er pengeinstitutter, advokater, revisorer og andre, der i forvejen er omfattet af hvidvaskningslovens regler om indberetning af mistænkelige transaktioner, opbevaring af kundelegitimation m.v.

Men bortset fra det gælder forbuddet alle erhvervsdrivende og detailhandlere. Hvis du fx sælger en vare for 25.000 kroner, kan du ikke lovligt tage imod beløbet i kontanter. I stedet skal du bede kunden om at overføre beløbet via bank, dankortterminal eller andet.

Rater er ikke en løsning

Man må ikke omgå kontantforbuddet ved at dele kontantbeløb på 20.000 kroner og derover op i mindre rater. Hvis betalingerne er dét, man kalder indbyrdes forbundne, fordi de vedrører det samme køb eller samme besøg i en forretning, anses de reelt som én betaling. Dermed er de omfattet af kontantforbuddet.

Bøde på mindst 10.000 kr.

Overskrides kontantforbuddet, kan det straffes med bøde. Bøden er som udgangspunkt 25 % af det, der ligger over beløbsgrænsen i kontantforbuddet, dog mindst kr. 10.000.

Vil du vide mere?

info@inforevision.dk
Telefon 3953 5000