Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Hvis du har svært ved at overholde fristen, og ønsker du at opløse dit IVS, kan du enten på ...
5. oktober 2021

IVS: Du kan nå det endnu

Iværksætterselskaber (IVS) skal være anmeldt til opløsning eller omregistrering til ApS senest 15. oktober. Ellers risikerer du tvangsopløsning. Et alternativ kan være opløsning ved betalingserklæring.

Hvis du har svært ved at overholde fristen, og ønsker du at opløse dit IVS, kan du enten på egen hånd eller gennem din revisor undersøge muligheden for at opløse selskabet med en betalingserklæring.

Det betyder, at man som kapitalejer over for Erhvervsstyrelsen erklærer, at al gæld – både forfalden og uforfalden – er betalt, og at det er besluttet at opløse kapitalselskabet.

Man kan påbegynde lukning af IVS med betalingserklæring

Normalt kan det tage op imod seks måneder at få en betalingserklæring fra Skat, men Erhvervsstyrelsen har gjort det muligt at påbegynde nedlukningen af IVS’er på baggrund af ejernes egen erklæring, hvis man samtidig kan indsende en kvittering for, at man har anmodet om Skat om en erklæring efter selskabslovens § 216 – en såkaldt kvittance.

Når selskabet senere modtager den endelige erklæring fra Skat, skal den eftersendes til Erhvervsstyrelsen. Opfylder erklæringen betingelserne, bliver selskabet slettet i selskabsregisteret.

Erhvervsstyrelsen skal have underskrevet betalingserklæring + ansøgning om kvittance fra Skat senest den 15. oktober 2021.

Bedst egnet til mindre IVS’er med stor klarhed

I forhold til en tvangsopløsning er opløsning ved betalingserklæring en samfundsmæssigt billig løsning. Samtidig er det en ukompliceret måde at opløse et selskab på. 

Til gengæld kræver denne form for opløsning, at kapitalejerne hæfter personligt, solidarisk og ubegrænset for eventuelle senere krav. Derfor er betalingserklæringer bedst egnet til mindre virksomheder med stor klarhed over deres forpligtelser.

Få mere at vide om, hvordan du lukker dit IVS

Betalingserklæringen til Erhvervsstyrelsen skal underskrives af samtlige virksomhedsdeltagere/kapitalejere.

Læs mere om, hvordan du lukker et IVS på virk.dk, eller kontakt din revisor for rådgivning og praktisk hjælp.

I artiklen her på siden kan du læse mere om baggrunden for, at iværksætterselskaber som selskabsform bliver afskaffet.

Kontakt

Mail: info@inforevision.dk
Tlf.: 3953 5000