Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Forskudsopgørelsen og dermed skattekortet for 2022 ligger klar i din skattemappe. Det er en god ...
26. november 2021

Undgå restskat: Tjek din forskudsopgørelse

Forskudsopgørelsen og dermed skattekortet for 2022 ligger klar i din skattemappe. Det er en god idé at tjekke, om tallene i opgørelsen stemmer overens med det, du forventer for 2022. Ellers risikerer du at skulle betale restskat, når året er gået. Hold især øje med, om forskudsopgørelsen indeholder de rigtige indtægter og ikke mindst fradrag.

Befordringsfradraget og håndværkerfradraget er især gode at tjekke op på. Måske forventer du større fysisk fremmøde på arbejdet i 2022, og så bliver dit befordringsfradrag højere end i 2021.

Også håndværkerfradraget ændrer sig. I 2021 er fradraget på 25.000 kr. for både serviceydelser og håndværkerydelser. Det falder fra 2022, hvor der kun vil være et servicefradrag på op til 6.400 kr. og et håndværkerfradrag på op til 12.900 kr.

Vær opmærksom på, at regeringen i forbindelse med finansloven varsler at fradraget vedrørende håndværkerudgifter bortfalder med virkning fra 1. april 2022. Fradraget for serviceydelser forventes at blive uændret.

Ret forskudsopgørelsen, når din økonomi ændrer sig

Du bør rette din forskudsopgørelse, når der sker større ændringer i økonomien. Det kan f.eks. være:

  • At du går op eller ned i løn
  • At du har B-indkomst, hvor du selv skal sørge for at afregne skat og am-bidrag
  • At du begynder at få pension
  • At der sker ændringer i dit befordringsfradrag, fordi du veksler meget mellem fysisk fremmøde og hjemmearbejde
  • At der sker ændringer i dine renteudgifter
  • At du anvender håndværkerfradrag
  • At du køber eller sælger bolig
  • At du etablerer personlig virksomhed eller forudser ændringer virksomhedens skattemæssige resultat.
  • At du forventer afkast af værdipapirer

Når du retter din forskudsopgørelse, skal du skrive de forventede tal for hele 2022.

Vil du sætte din trækprocent op?

Vil du gerne sætte din trækprocent op for at få penge tilbage i skat, når året er gået, skal du bede din arbejdsgiver om at gøre det. Du kan ikke selv gøre det, og Skattestyrelsen kan heller ikke. Pas på med at sætte din indkomst op for at ændre din trækprocent. Det fungerer kun, hvis du betaler topskat.

Hvis din indkomst er under 390.610 kr. i 2022, risikerer du at komme til at betale for lidt i skat, hvis du sætter din indkomst op. Det skyldes, at du automatisk vil få et større beskæftigelsesfradrag, end du har ret til.

Du kan i stedet sætte dine fradrag ned (f.eks. rentefradrag eller kørselsfradrag) for at betale mere i skat i løbet af året. På den måde mindsker du sandsynligheden for at skulle betale penge tilbage, når året er gået. Husk at korrigere fradragende når årsopgørelsen kommer i din skattemappe.

Yderligere informationer

Har du brug for rådgivning eller assistance i forhold til forskudsopgørelse m.v., er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. Du kan læse mere om os her

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T: 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T: 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk
 
Elisabeth Toft
Skatterådgiver
T:39 53 50 16
elt@inforevision.dk