Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Beløbsgrænsen for, hvor meget en virksomhed må have stående på skattekontoen, er blevet sat ...
31. maj 2022

Tilbage til normalen: Max. 200.000 kr. på skattekontoen

Beløbsgrænsen for, hvor meget en virksomhed må have stående på skattekontoen, er blevet sat kraftigt ned, og Skattestyrelsen er i gang med at udbetale indeståender over 200.000 kr. Mange virksomheder skal derfor finde en alternativ placering til pengene.

Folketinget har vedtaget et nyt lovforslag, der begrænser virksomheders indestående på skattekontoen til 200.000 kr. Lovforslaget trådte i kraft 15. juni 2022.

Under Covid-19 blev betalingsfristerne for bl.a. A-skat og moms udskudt for at støtte de virksomheder, der var pressede på likviditeten.

Samtidig blev beløbsgrænsen på skattekontoen forhøjet, fordi det gav de virksomheder, der godt kunne betale A-skat m.v. til tiden, et rentefrit sted at opbevare pengene frem til den udskudte betalingsfrist. Modsat bankerne skal man nemlig ikke betale negative renter af indestående på skattekontoen.

Beløbsgrænse på skattekontoen på 350 mio. kr.

Normalt kan en virksomhed højst have 200.000 kr. stående på sin skattekonto, men under Covid-19 blev beløbsgrænsen midlertidigt forhøjet – først til 10 mio. kr., så til intet mindre end 100 mia. kr. og senest i februar i år til 350 mio. kr.

Det er dén beløbsgrænse, der nu er vendt tilbage til normalen. Det betyder, at Skattestyrelsen er begyndt at tilbagebetale indeståender på over 200.000 kr. til virksomhedernes NemKonti. Ifølge lovforslaget forventes der at blive udbetalt 36 mia. kr.

Ændring af beløbsgrænsen kommer et år før planlagt

Folketinget har tidligere vedtaget, at beløbsgrænsen på 200.000 kr. først skulle gælde fra maj 2023, men ændringen er altså nu indført næsten et år tidligere.

Du kan se hele lovforslaget her.

Mere information

Hvis du har brug for rådgivning eller bistand i forbindelse med skat, moms og skattekontoen, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. Du kan læse mere om os her.

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk

Nana Johansson 
Momsrådgiver
T 39 53 50 05
nan@inforevision.dk