Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


Skattestyrelsen udfører stikprøvekontrol blandt selskaber, der har benyttet sig af muligheden for ...
3. september 2024

Stikprøvekontrol af fradrag for forsknings- og udviklingsudgifter

Skattestyrelsen udfører stikprøvekontrol blandt selskaber, der har benyttet sig af muligheden for at få et ekstrafradrag for forsknings- og udviklingsudgifter.

Siden 2018 har det været muligt for virksomheder at fratrække et beløb, der er større end de faktiske udviklingsomkostninger. Lige nu er fradraget på 108 %, men har tidligere været oppe på 130 %.

Ordningen har desuden betydet, at virksomheder med underskud kan få udbetalt en skattekredit svarende til skatteværdien af deres udviklingsomkostninger

Streng vurdering af udgifter til softwareudvikling

Især for startups har muligheden for at få udbetalt negativ skat været en betydelig kilde til finansiering. Ekstrafradraget på de 8 % har derimod primært været relevant for virksomheder, som var eller er blevet overskudsgivende, fordi fradraget ikke kan udbetales.

Særligt når det gælder udvikling af software, har Skattestyrelsen anlagt en meget streng vurdering af, hvad der skattemæssigt kan klassificeres som forsknings- og udviklingsudgifter. Denne linje er i høj grad blevet støttet af både Landsskatteretten og domstolene.

Ny vejledning og stikprøvekontrol fra Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har for nyligt sendt breve til omkring 100 selskaber med information om de gældende regler. Selskaberne er udvalgt, fordi de tidligere har foretaget fradrag for forsknings- og udviklingsudgifter, og brevene er tænkt som en vejledning til selskaberne i forbindelse med deres indberetning for indkomståret 2023.

Skattestyrelsen præciserer dog samtidig de krav, herunder til dokumentation, som skal opfyldes, for at et udviklingsprojekt efter deres opfattelse er berettiget til ekstrafradrag eller skattekredit.

Det fremgår også, at Skattestyrelsen efterfølgende vil udføre stikprøvekontroller blandt de virksomheder, der har anvendt reglerne.

Få mere at vide om skattekreditordningen

Vi har tidligere skrevet om skattekreditordningen. Du kan læse mere her: Vær opmærksom på skattekreditten – inforevision

Hvis du og din virksomhed har brug for rådgivning og assistance i spørgsmål om skattekredit, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling.

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk