Få besked, når der er nyt

Vil du holde dig up-to-date? Tilmeld dig vores infoupdate. Så får du direkte besked, når vi publicerer nyt indhold, der er aktuelt for dig.

Jeg accepterer


1. juli 2024 er nye regler for registrering af brugere af firmabiler trådt i kraft. Nu skal din ...
3. september 2024

Nye regler om firmaets køretøjer trækkes måske tilbage

Læs om reglerne herunder, men vi gør opmærksom på, at Skatteministeriet netop har oplyst, at reglerne formentlig bliver trukket tilbage. Vi forventer en officiel udmelding i løbet af kort tid.

Den 1. juli 2024 er nye regler for registrering af brugere af firmabiler trådt i kraft. De betyder, at din virksomhed skal registrere de faste brugere af alle jeres køretøjer, uanset type. Både person-, vare- og lastbiler er omfattet. 

Virksomheden skal kun registrere, hvis den enkelte medarbejder råder over bilen i en periode på 30 sammenhængende dage eller mere. Det gælder for alle medarbejdere – fx sælgere, chauffører, håndværkere o.l., som ofte kører i den samme bil hver dag.

Der skal registreres uanset, om medarbejderen beskattes af fri bil eller ej. Når en medarbejder forlader virksomheden og en ny ansættes, skal den gamle bruger slettes og den nye noteres.

Arbejdet med registrering af brugere er altså en vedvarende opgave.

Der skal ikke indberettes for køretøjer, som ikke har en fast bruger.

Registreringen kræver fuldmagt

Registreringen sker ved at udfylde en bestemt formular, som sammen med medarbejderens fuldmagt indsendes til Motorstyrelsen via login.

Arbejdsgiveren skal registreres som primær bruger og medarbejderen som sekundær bruger af bilen, og det er ikke muligt uden medarbejderens fuldmagt. Det praktiske skal derfor ske i samarbejde med den enkelte medarbejder, som bruger køretøjet.

Manglende registrering kan medføre en bøde til bilens ejer.

Gebyr fra årsskiftet

Frem til 1. januar 2025 er det gebyrfrit at registrere faste brugere af firmaets biler, hvis I følger metoden, som Motorstyrelsen har beskrevet her: Nye regler for registrering af brugere af køretøjer

Derefter skal der betales et gebyr på 340 kr., hvis registreringen sker i Motorregistret eller i ejerskifteappen.

Hvis din virksomhed har brug for personlig betjening hos myndighederne, koster det som udgangspunkt 480 kr. Personlig betjening forudsætter, at brugeren også er til stede eller har udstedt en fuldmagt.

Medhæftelse for vægtafgift/grøn ejerafgift

Bemærk, at medarbejdere, som bliver registreret som brugere af bilen, hæfter solidarisk for den periodiske vægtafgift/grønne ejerafgift, hvis arbejdsgiveren ikke betaler den.

Yderligere informationer

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte inforevisions skatteafdeling. 

Flemming Saabye
Leder af skatteafdelingen
T 39 53 50 38
fsa@inforevision.dk

Jannik Petersen
Skatterådgiver
T 39 53 50 47
jpe@inforevision.dk